kolmapäev, 24. september 2014

Pelmeenide tainas

Tainas: ca 300 ml vett 2 tl soola 1 spl õli 0,5 muna 8 dl nisujahu Täidis: Ca 400 gr hakkliha (silma järgi, puudub köögikaal) 0,5 muna Sibul (väike) Küüslauguküüs Sool Pipar Sega kõik kokku, sõtku korralikult läbi. Pelmeenide tegemisel kasutasin 14- pelmeeni vormi (pigem vist vareenikud.. poolkuu kujulised) Taignast sain 2 vormitäit. Võta taignast 1/4 ja rulli õhukeseks, aseta vormile, suru kergelt käe või taignarulliga. Aseta pesadesse täidis. Nüüd võta teine neljandik taignast ja rulli õhukeseks ja aseta vormile. Rulli taignarulliga, kuni vormi piirjooned välja joonistuvad. Vormist kättesaamiseks võib vaja olla terava noa abi. Ps. Pane ülejäänud tainas seniks külmkappi, kui sa sellega ei tegele. Vorm raputa kergelt jahuga. Valmis pelmeenid aseta jahuga ülepuistatud kandikule, nii et nad teineteise vastu ei puutu ja aseta sügavkülma. Hiljem, kui pelmeenid on läbikülmunud võid asetada kotti või karpi. Kui soetan endale väikeste pelmeenide vormi, siis proovin kindlasti Sille toidublogis olevat retsepti http://toidupildid.blogspot.com/search?q=pelmeenid