neljapäev, 23. september 2010

Hakkliha lasanje

Koostis:

250gr lasanjeplaate.

Hakklihakaste:
400gr hakkliha
2 hakitud sibulat
400gr tükeldatud tomateid
1 puljongikuubik
soola, pipart, maitserohelist

Juustukaste:
50gr võid
1dl jahu
1l piima
250gr riivjuustu
soola, pipart


Valmistamine:

Hakklihakaste:
Pruunista hakkliha ja sibul. Lisa tomatid ja puljong (vajadusel võib lisada veidi vett). Maitsesta soola pipraga ning maisterohelisega.
Hauta kaane all 10min.

Juustukaste:
Sulata potis või, lisa jahu ja vähehaaval piim ja kuumuta pidevalt segades keemiseni.
Keeda mõni minut aeg-ajalt segades.
Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pott tulelt ja sega juurde riivjuust.

Võta ahjuvorm ja tõsta põhjale kiht juustukastet. Laota peale lasanjeplaadid, siis hakklihakastet ning peale juustkastet.
Korda 3-4 korda ning viimaseks kihiks jäta juustukaste ning kata see omakorda riivjuustuga.

Küpseta 225kraadises ahju allosas 30-40min.

Kommentaare ei ole: